onsdag den 7. maj 2014

Den farlige kartoffel

Så gik jeg igang med at forsøge mig med en kartoffelfælde til at fange små krible krable dyr.
En aktivitet man meget nemt kan lave med små børn.

Det var bare at finde en kartoffel, skære den over på midten og udhule den indeni.
Derefter at skære nogle små indgange til insekterne, og så samle den med tændstikker.
For så at placerer den i skovbunden hvor små dyr kan gå lige i fælden.
Jeg har puttet en lille syltetøjsklat i min for at gøre den ekstra lækker, og så jeg malet øjne og næse på den, så nu er den klar til at fange en masse små uskyldige væsner.

Formålet med at lave sådan en aktivitet med børn, er at de kan være kreative med at lave selve fælden, evt dekorerer den som de har lyst til. Derudover lærer de også om naturen og om små dyr og hvad som tiltrækker alle de små insekter, dette kan være som en sød saftig kartoffel, eller lidt sukkerholdig marmelade.
Børnene kan være sociale omkring aktiviteten, og sammen have en god dialog omkring det kreative bord i udførelsen af fælden. Derudover lærer de at lidt om naturen og dets dyr - og når man får indfanget de små dyr kan man have en god dialog omkring hvilke dyr det er, og hvad de lever af osv. hvilket udvider børnenes viden om natur og miljø. Dette er også med til at styrke deres sprogtilegnelse. Aktiviteten er nem at lave i alle børnehaver, den kan laves både ude på legepladsen, men man kan også lave en tur ud af det, og tage børnene med i skoven og udforske naturen her. Mulighederne er uendelige fordi de er så simpel en aktivitet, så alle kan være med. Og hvis børn lærer om naturen kan det også være med til, at de passer bedre på naturen i fremtiden, hvilket er i alles interesser at have en god sund natur omkring os. :-)

Billeder fra processen.


Gammel spirende kartoffel..

Kartoflen halveres...

Den udhules...

Der skæres små indgange ind til hulrummet...

Nu har han fået malet øjne og næse på...

Lidt marmelade som her ligner en tunge...

Marmelade puttes helt ind, og han samles med tændstikker...

Han ser lidt grum ud med sine 3 ben...

Nu ligger han på lur i skovbunden på mit biotop...

"Hvornår kommer de så?!"

2 kommentarer:

Musik